Zanger van "Saudade", bekende hit van Arsenal, overleden bij zwaar ongeval op Brusselse Ring

Mario Dos Santos, een Bruggeling met Braziliaanse roots, is gisterochtend overleden bij een zwaar ongeval op de Brusselse Buitenring. In 2005 zong hij mee en schreef hij mee aan "Saudade", één van de bekendste hits van de Belgische band Arsenal. Hij was 50. De frontmannen van Arsenal, Hendrik Willemyns en John Roan, reageren geschrokken op het overlijden.

De zanger van Saudade, een van de bekendste hits van Arsenal, is overleden. Mario Dos Santos, een Bruggeling met Braziliaanse roots, stierf gisterenochtend in het zware ongeval op de Brusselse buitenring, waar enkele vrachtwagens op elkaar reden in de staart van een file. Hij was 50.

Mario Dos Santos stond mee aan de wieg van het succes van Arsenal. Zo zong hij mee en schreef hij in 2005 mee aan "Saudade", wat de grote doorbraak betekende voor Arsenal.

Begaan met thuisland

Arsenal wordt bijgestaan door verschillende muzikanten en gastzangers.  "Mario was daar een van, het was altijd fijn om met hem samen te werken”, zegt Filip Van Moerkercke, manager van Arsenal. 

“Hij was ook begaan met zijn thuisland. Zo liet hij met het geld dat hij verdiende met "Saudade" een brug bouwen in zijn geboortedorp."

Frontmannen reageren geschrokken

De frontmannen van de Belgische band Arsenal, Hendrik Willemyns en John Roan, reageren geschrokken op het overlijden van songwriter Mario Dos Santos. 

"Mario is iemand die heel belangrijk was. Hij schreef mee aan twee heel belangrijke nummers. In de eerste plaats aan "Saudade", een nummer dat hij als gastzanger ook volledig zingt", laten ze via hun manager Filip Van Moerkercke weten. Dos Santos werkte ook mee aan onder meer "A Volta".

Of de band ook een publiek eerbetoon zal brengen aan Mario Vitalino Dos Santos is nog niet duidelijk. "Het is nog vers, maar ik ga er wel van uit dat de leden van de groep er iets rond doen. Of dat eerder in de privésfeer of in een publiek optreden zal zijn, valt nu nog niet te zeggen", aldus Van Moerkercke.

Bekijk een fragment uit de "Belpop"-uitzending over Arsenal: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen