Brusselse PS-Onderwijsschepen deelt rode pennenzakken uit, énkel aan leerlingen van Franstalige scholen

In Brussel is er heel wat ophef rond pennenzakken. Schepen van Onderwijs Faouzai Hariche (PS) schonk de leerlingen van het eerste leerjaar een pennenzak, voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Opvallend: het ging om een rode pennenzak én enkel de Franstalige scholen kregen het cadeautje. Een verkiezingsstunt, vindt de oppositie. 

Een pennenzak op de schoolbanken van bijna elke Franstalige school in Brussel. Een onschuldig cadeautje of een verkiezingsstunt? De oppositiepartij Ecolo kiest voor het tweede. De partij benadrukt ook dat Hariche nog nooit soortgelijke cadeautjes heeft uitgedeeld, en dat zo dicht bij de gemeenteraadsverkiezingen wel doet.

Toeval of niet, de pennenzakken hebben allemaal een rode kleur. Dat is de internationale kleur van het socialisme. In de pennenzak vinden de kinderen heel wat schrijfgerei en handige spullen om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. 22 van de 23 Franstalige basisscholen in Brussel kreeg zo'n pennenzak, maar de Nederlandstalige scholen niet. Toch is Faouzai Hariche onderwijsschepen voor Franstalig én Nederlandstalig onderwijs. 

Oppositiepartij N-VA noemt de uitdeelactie ongehoord. Volgens raadslid Johan Van den Driessche is het een zoveelste bewijs dat de PS na de schandalen in Brussel niet veranderd is. "Dit is een sterk staaltje oude politieke cultuur, mij maak je niet wijs dat dit toeval is, nee dit is grondig gepland. Eigenlijk onwaarschijnlijk in 2018. Ik hoop dat de kiescommissie deze uitdeelactie zal veroordelen, al is de kans klein, want de uitdeelactie komt van de stad en niet rechtstreeks van de PS. Toch is de link overduidelijk." 

Hariche is niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen