"Gevaarlijke" drones niet welkom op Brussels Airport

De luchthaven van Zaventem heeft rond de vliegvelden twintig borden geplaatst om duidelijk te maken dat je daar niet mag vliegen met een drone. Te veel dronepiloten doen dat wél en dat leidt tot onveilige situaties.

In de buurt van de luchthaven is heel wat open gebied. Dat is perfect terrein om te gaan vliegen met een drone. Maar dat brengt wel risico’s met zich mee. Wanneer zo’n drone te dichtbij komt of in het gebied van de luchthaven vliegt, wordt het gevaarlijk.

Fatale gevolgen

“Mensen beseffen soms niet waar ze zijn”, zegt Anke Fransen van Brussels Airport. “Soms zijn ze niet vertrouwd met de buurt of kennen ze de capaciteit van hun drones niet en gaan ze iets te ver. Een botsing met één van de vliegtuigen kan fatale gevolgen hebben.” Wie toch boven de vliegvelden van de luchthaven rondvliegt, riskeert een fikse boete.

Meest gelezen