Hendrik Willemyns van Arsenal: "Ik ga me Mario Dos Santos herinneren als een stralende zon"

Hendrik Willemyns van Arsenal kijkt met plezier terug op zijn muzikale ervaringen met Mario Dos Santos, de zanger die onder meer de hit "Saudade" zong voor Arsenal. Dos Santos overleed gisterochtend bij een zwaar ongeval met een aantal vrachtwagens.

De samenwerking met Mario Dos Santos, een bruggeling met Braziliaanse roots, kwam heel toevallig tot stand, legde Willemyns (rechts op de foto) uit op Studio Brussel. "Mario kwam een vriendin bezoeken in Brussel, maar hij wandelde de verkeerde deur binnen en kwam zo in mijn appartement terecht."

De toevallige ontmoeting mondde uit in een muzikale samenwerking. Dos Santos leende zijn stem aan enkele Arsenal-nummers. Het bekendste is "Saudade", uit 2005:

"Mario was een heel bijzondere jongen, heel getalenteerd. Hij leerde ons dat optreden niet alleen stress betekent, maar ook genieten. Hij kon een situatie ontladen. Ik ga me hem herinneren als een stralende zon", besluit Willemyns.

Meest gelezen