Valentin_Jacobs

Kasteel Edelhof in Munsterbilzen wordt gerestaureerd

Kasteel Edelhof, in het centrum van Munsterbilzen, wordt gerenoveerd. En dat is dringend nodig, omdat er vocht en schimmel is in het gebouw, en op enkele plaatsen brokkelen de muren af.

Edelhof is een kasteel dat mee het beeld van Munsterbilzen bepaalt. Samen met het park dat er naast ligt en de remise die eerder al gerestaureerd is. Een tijdlang hebben er nog verenigingen en een kinderopvang in gezeten, maar die zijn eruit getrokken, omdat er vocht en schimmelvorming was in het gebouw en ook muren wat afbrokkelden.

Het kasteel moet dus dringend gerenoveerd worden, en dat gaat binnenkort ook effectief gebeuren. Burgemeester Frieda Brepoels: "Eerst wordt het gebouw binnen ontmanteld. En dan worden alle muren, het dak en de ramen en deuren gerestaureerd." De stad krijgt daarvoor ook geld van de Vlaamse overheid. 

Nieuwe bestemming 

De zoektocht naar een nieuwe bestemming voor het gebouw gebeurt samen met verenigingen en inwoners. Frieda Brepoels:"Wij gaan met Munsterbilzenaren die een belangrijke rol spelen in heemkunde, maar ook in natuur en landschap, in gesprek, om te zien op welke manier we dat gebouw een goede bestemming kunnen geven voor de volgende decennia." Dat wordt alleszins een publieke bestemming. 

Meest gelezen