Meer en jongere bezoekers voor Kunstenfestival Watou

De 38e editie van Kunstenfestival Watou heeft 10 procent meer cultuurliefhebbers gelokt, ook steeds meer jongeren en ouders met kinderen.  

23.000 bezoekers hebben ze geteld na het laatste weekend van Kunstenfestival Watou. Dat is een tiende meer dan vorig jaar. De organisatoren zijn daar erg blij mee, zeker omdat ook steeds meer jongeren en mensen met kinderen de weg vinden naar het grensdorp Watou. Ook veel bezoekers uit Nederland en "nieuwe mensen, die voor de eerste keer kwamen," zegt organisator Jan Moeyaert.

Beleving

Behalve een thematische tentoonstelling - op meerdere, bijzondere plaatsen in het Westhoekdorp - van beeldende kunst en gedichten aan de muur is Watou ook een belevingsfestival met voorlezen, interviews en workshops. Afgelopen weekend brachten dichteres Maud Vanhauwaert en illustratrice Sabien Clement nog een live-uitvoering van hun boek "Ik ben weer velen" voor een enthousiast publiek.

Het thema afgelopen zomer was "over het verlangen en de troost".  Met werk van zowel binnen- als buitenlandse kunstenaars, gevestigde waarden en nieuwe talenten.

Enkele jaren geleden was het Kunstenfestival Watou nog bedreigd, door gebrek aan subsidies. Een crowdfundingactie bracht toen soelaas, en daarna volgde een akkoord met verschillende overheden over een doorstart van het festival. 

Meest gelezen