Videospeler inladen...

Moeder blijft in de cel na gezinsdrama Varsenare

De moeder die vorige week haar drie kinderen om het leven bracht in Varsenare, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. 

De 30-jarige vrouw bracht dinsdagnacht haar drie kinderen - een dochter van 4, een zoon van 2 en een zoon van 3 maanden om het leven. Wellicht door verstikking. Vervolgens wilde ze zichzelf van het leven beroven door tegen een brugpijler te rijden langs de E40 in Oostkamp. 

De vrouw komt uit een periode waarin de situatie een zwarte muur was 

Philip Van den Berghe, advocaat moeder

Volgens haar advocaat Philip Van den Berghe beseft de vrouw ten volle wat ze heeft gedaan. "Ze heeft ontzettend veel spijt en zou de feiten willen terugdraaien", zegt hij. Maar de advocaat wijst ook op het feit dat de vrouw uit een periode komt waarin de situatie een zwarte muur was. "Psychiatrisch onderzoek zal dan ook  een belangrijke rol spelen in het dossier. En zal moeten uitmaken of mijn cliënte leed aan een postnatale depressie. Het perfectionisme van mijn cliënte en het feit dat ze drie kinderen kreeg op vier jaar tijd, zal hier ook een grote rol gespeeld hebben", zegt Van den Berghe nog.

Advocaat Van den Berghe benadrukt ook dat de familie en vrienden van de vrouw haar blijven steunen. "Er zijn heel veel steunbetuigingen voor mijn cliënte. Daarom dat we deze namiddag nog een persconferentie organiseren om aan te tonen dat de band tussen de twee families nog altijd heel sterk is."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen