Videospeler inladen...

Monica Lewinsky stapt boos op na vraag over Bill Clinton

Het verleden blijft Monica Lewinsky achtervolgen. In de 2e helft van de jaren 90 raakte immers bekend dat de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton een scheve schaats met haar gereden had, toen ze in het Witte Huis als stagiaire aan het werk was. Er volgden jaren van publieke vernederingen, maar Lewinsky vocht terug en werd een boegbeeld voor slachtoffers van "internet shaming". In die hoedanigheid houdt ze tegenwoordig wereldwijd toespraken op conferenties. Zoals gisteren in Jeruzalem. Maar Bill Clinton was weer niet ver weg, tot ergernis van de nu 45-jarige Lewinsky.

Na een uiteenzetting van Lewinsky volgde een vraaggesprek met Chanel 2 News-anker Yonit Levi. Die vroeg haar, verwijzend naar de Clinton-affaire: "Verwacht je nog altijd een verontschuldiging? Een persoonlijke verontschuldiging?" Waarop Lewinsky kort en bondig reageerde met: "Mijn excuses, maar dit gaat me niet lukken." Ze stond op en liep boos het podium af.

Nadien liet Lewisky via sociale media weten dat "er duidelijke afspraken waren over hetgeen gevraagd mocht worden en waarover geen vragen gesteld mochten worden. De journaliste had me die vraag al gesteld tijdens de voorbereiding van ons gesprek. Toen had ik haar gezegd dat zo’n vraag uit den boze was. Toen ze me die vraag op het podium nogmaals stelde, was het duidelijk voor mij dat ik voor de zot gehouden werd."

"Ik ben dan vertrokken omdat het meer dan ooit belangrijk is dat vrouwen opkomen voor zichzelf en hun doen en laten niet laten bepalen door iemand anders. Aan het publiek wil ik mijn excuses nogmaals aanbieden dat het gesprek op die manier eindigde."

Chanel 2 News liet via The Jeruzalem Post weten "de gevoeligheden van Lewinsky te respecteren. We wensen haar alle geluk toe." Excuses kwamen er dus niet.

Meest gelezen