Nieuw openbaar bos in Eeklo

Eeklo koopt het Sint-Jans-Bos over van het OCMW van Brugge. Natuurpunt zal er voor zorgen dat het toegankelijk is voor wandelaars en fietsers tegen volgend voorjaar of de zomer.

Het Sint-Jans-Bos is 4 hectare groot en bestaat vooral uit dennen en beuken. "Er zijn heel wat plannen om er een prachtig gebied van te maken", zegt Christine De Bie van Natuurpunt. "Er staan twee kazematten die we gaan herinrichten om vleermuizen een thuis te geven. Die vleermuizen zaten er al, maar de kazematten, bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, zijn verloederd en moeten opgeknapt worden." 

Er komt ook een fietspad en mensen zullen ook door de prachtige natuur kunnen wandelen". Het bos is grotendeels betaald door het Vlaams gewest en een kleiner deel door de stad Eeklo. De komende maanden zal er gewerkt worden in het bos om zieke bomen te rooien en dreven aan te leggen. Volgend voorjaar, of ten laatste tegen de zomer, zal het opengesteld worden.

 

Meest gelezen