Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Amnesty: folteringen van gevangenen gaan voort in Zuid-Soedan

In een nieuw rapport schrijft Amnesty International dat Zuid-Soedan nog altijd doorgaat met willekeurige arrestaties en foltering van gevangenen. President Kiir beloofde nochtans om alle politieke gevangenen vrij te laten. 

"In Zuid-Soedan worden mensen willekeurig gearresteerd vanwege hun politieke overtuiging of etnische afkomst. Daarna worden ze door de veiligheidstroepen van de regering gefolterd, soms met de dood tot gevolg", zegt Wies De Graeve van Amnesty International. "Op die manier probeert president Salva Kiir elke politieke oppositie te uit te roeien." 

Tussen februari 2014 en december 2016 vielen volgens Amnesty minstens twintig doden onder de gevangenen, en tussen februari en juli stierven nog eens vier mannen in gevangenschap als gevolg van de barre omstandigheden en ontoereikende medische zorg. De vier werden in 2014 gearresteerd. Ze zouden banden hebben met de oppositie, maar werden nooit officieel aangeklaagd.

Meest gelezen