Ook blauwalgen in donkvijver Oudenaarde

In de donkvijver van Oudenaarde zijn opnieuw blauwalgen vastgesteld. Daardoor zijn er enkele activiteiten, zoals kayakken, vlotvaren en waterskiën, voorlopig verboden. Andere activiteiten op het water zijn dan wel weer toegelaten.

Het gaat dan om activiteiten waar direct contact met het water vermeden wordt, zegt verantwoordelijke Hendrik Vandermarliere. Met de pedalo's varen kan nog omdat er in de vaartuigen een gesloten bodem zit en ook de death ride over het water naar een eilandje in de donkvijver is nog toegestaan omdat de deelnemers met een motorbootje teruggebracht worden. Vissen op de donkvijver mag ook nog, maar er wordt wel gevraagd om de handen zeer goed te wassen achteraf. Ook in de Blaarmeersen in Gent en in De Ster in Sint-Niklaas zitten er blauwalgen in het water en mag er niet gezwommen worden.

Meest gelezen