Videospeler inladen...

Peeters over Ryanair-trolleys: "Voor wie voor 1 september heeft geboekt, mag er niks veranderen"

Wie Ryanair-vliegtickets heeft geboekt voor 1 september, moet geen toeslag betalen voor een trolley als handbagage. Dat zegt minister voor Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Ryanair besliste vorige maand dat reizigers voortaan moeten bijbetalen voor zo'n trolley.

Het was een onaangename verrassing vorige maand voor veel reizigers: Ryanair maakte bekend dat reizigers vanaf 1 november een toeslag zullen moeten betalen om hun handbagagetrolley in het ruim te stockeren. Volgens Ryanair werd de beslissing genomen om het in- en uitstappen vlotter te laten verlopen, waardoor er minder vertragingen zouden zijn.

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters gaf de Economische Inspectie de opdracht om de beslissing van Ryanair te onderzoeken. De Inspectie heeft nu geoordeeld dat de beslissing niet mag gelden voor wie zijn tickets kocht voor 1 september, de datum waarop de regel officieel van kracht werd.

"De algemene vervoersvoorwaarden moeten gerespecteerd worden en ze mogen niet eenzijdig worden opgezegd", reageert Peeters. "Voor wie geboekt heeft voor de verandering (op 1 september) moeten de oude regels gelden en Ryanair moet dat respecteren."

Peeters heeft een brief gestuurd naar de topman van Ryanair, Michael O'Leary, waarin hij met aandrang vraagt om de bagageregels aan te passen, zodat mensen die al geboekt hadden voor 1 september de extra kosten niet moeten betalen. Hij voegt er fijntjes aan toe dat de Economische Inspectie nog "verschillende andere inbreuken op de Belgische wetgeving vaststelde in de algemene voorwaarden" van Ryanair.

Meest gelezen