Videospeler inladen...

Snelwegparking Jabbeke blijft 's nachts dicht, Oost-Vlaamse gemeenten sluiten niet op eigen houtje

De snelwegparking in Jabbeke, in West-Vlaanderen, blijft 's nachts dicht. Dat zegt de burgemeester van Jabbeke, Daniël Vanhessche (CD&V), na een overleg met het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). In Oost-Vlaanderen zullen burgemeesters niet op eigen houtje beslissen om een parking te sluiten. 

Jabbeke besliste vorihe week om de snelwegparking in zijn gemeente 's nachts te sluiten, na een schietpartij met transmigranten. Vandaag was er een overleg op het kabinet van minister Jambon, maar daar veranderde de burgemeester van Jabbeke niet van gedacht. 

Zo kunnen transmigranten veel te makkelijk op de parking komen, zegt Vanhessche. "De afsluiting is alles behalve. De kwaliteit is van die aard dat je dat met een eenvoudige kniptang gaten in kan maken. Ik heb beslist om de parking voor drie maanden 's nachts te sluiten. Ik blijf bij mijn beslissing, tenzij er alternatieven komen. Voorlopig heb ik niets bijgeleerd om mijn mening te herzien."

En ook met de Oost-Vlaamse gemeenten was er vandaag overleg. Eenzijdige beslissingen van één gemeente, zoals in Jabbeke, moet men in Oost-Vlaanderen niet verwachten, zegt gouverneur Jan Briers. "Het belangrijkste is dat er grote solidariteit blijft bestaan tussen de Oost-Vlaamse burgemeesters. We willen zoveel mogelijk ontradend werken naar de smokkelaars toe en de transmigranten helpen. De gezamenlijke acties zullen dus even intensief blijven."

Meest gelezen