Veel te vroeg geboren, maar wel met glans geslaagd!

Het was alleszins geen traditionele diploma-uitreiking een tweetal weken geleden op de University of South Alabama, maar het feit dat een van de "studenten" er met glans geslaagd was, was reden voor een klein feestje. Cullen Potter was er immers bijna 6 maanden geleden geboren, nauwelijks 22 weken oud en nog geen 400 gram wegend. Veel te vroeg dus en zijn overlevingskansen werden uiterst klein geacht, zelfs nihil. Maar met de nodige zorg slaagde Cullen wonderwel in de aartsmoeilijke opdracht waar hij had voorgestaan. En dus kreeg hij een zwarte toga aan en werd hem het traditionele afstudeerhoedje opgezet.  

De beelden van de afstudeerceremonie gingen de afgelopen weken met veel gemak viraal en werden intussen al meer dan 18 miljoen keer op Facebook bekeken:

Op nieuwswebsite Inside Edition keek moeder Molli, nu de baby thuis is, nogmaals terug op deze intense periode: "We hebben zo naar dat moment uitgekeken. Hem kunnen bekijken als een echte baby, als een baby die reageert als een echte baby, met wie we dan naar huis konden gaan. Het was alsof we droomden."

"Toen ik zwanger was, gaven de dokters hooguit 2 procent kans dat de baby uiteindelijk zou uitgroeien tot een gezonde baby. We hadden al een baby verloren op 15 weken. Toen Cullen zich dan na 22 weken aankondigde, had ik zoiets van: "Nee. Niet nu, hij is nog veel te klein." Het was vanaf dan iedere dag opnieuw bang afwachten. Zou hij de volgende dag wel halen?"

"Uiteindelijk was het de University of South Alabama die bereid was om Cullen een kans te geven. Want iedere dag zou een gevecht zijn om hem in leven te houden. Bovendien woonden we anderhalf uur rijden verwijderd van het ziekenhuis verbonden aan de University. We hadden ook nog een zoon van 6 jaar met wie we rekening moesten houden."

"Ik was zo jaloers op al die ouders die hun baby in hun armen konden houden. Wij mochten Cullen de eerste maand zelfs niet aanraken. Het was een emotionele uitputtingsslag. Iedere dag, als je vertrekt, moet je een stukje van je hart achterlaten. Terwijl je hem zo graag mee naar huis wilde nemen."

"Met ons verhaal hopen we andere ouders wiens baby veel te vroeg geboren wordt een hart onder de riem te steken. Dat er wel degelijk hulp is voor zulke baby’s. Dat er technologie voor bestaat en dat die daarvoor ook gebruikt kan worden. Er is geen enkele reden om die niet te gebruiken, hoe hoog het risico ook is. Nee, maak de problematiek bespreekbaar en zoek welke oplossingen er zijn."

Intussen heeft de baby het aldus de moeder thuis erg naar zijn zin en wordt hij rotverwend door zijn oudere broer.

Meest gelezen