Goedele Wachters matcht met de "Russian Nurse" van Diego Rivera, op welk schilderij lijkt u?

De Art Selfie-functie van de Google Arts & Culture-app is vanaf vandaag beschikbaar in België en Nederland. De functie vergelijkt jouw selfie met wereldwijd bekende schilderijen. 

Met de Google Arts & Culture-app kan je vanaf nu ook in België jouw artistieke lookalike vinden. De Art Selfie-functie zoekt met behulp van gezichtsherkenningsalgoritmen in Google’s enorme kunstcollectie. Vervolgens toont de app het schilderij met jouw persoonlijke dubbelganger en het matchpercentage. In de Verenigde Staten konden liefhebbers de Art Selfie-functie al enkele maanden gebruiken. Maar vanaf vandaag kan dit dus ook in België en Nederland. 

Het Google Arts & Culture Project is opgericht in 2011. De applicatie geeft de mogelijkheid hoge-resolutie afbeeldingen van kunstwerken uit musea wereldwijd te bewonderen vanop jouw laptop of smartphone. Ook kan je er virtuele tours volgen in bekende musea wereldwijd, zoals The British Museum in Londen of het Guggenheim in New York.

De Google Arts & Culture- app is te downloaden in de App Store en in Google Play. 

Op welk schilderij lijken onze VRT-collega's?

Meest gelezen