"Zeg ik dat het oké is om er zo uit te zien? Ja, dat doe ik!"

De meningen waren veelal positief, al kon niet iedereen de cover van het meest recente nummer van lifestylemagazine Cosmopolitan smaken. Op de cover stond immers Tess Holliday, een plus size-fotomodel met maat 54. Sommigen reageerden negatief, omdat Cosmopolitan op die manier een ongezonde levensstijl zou promoten. Zij vonden vooral steun bij de populaire Britse tv-presentator Piers Morgan. Maar zelfs in een rechtstreekse confrontatie tussen beiden in het praatprogramma "Good morning Britain" bleef hoofdredactrice Farrah Storr de keuze van Holliday op de cover verdedigen.

Morgan was nochtans duidelijk in de uitzending: "We moeten een ongezond gewicht niet promoten, of het nu over te mager gaat of over te dik. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Dat Cosmo dit op zijn cover zet, is gevaarlijk, verkeerd en ronduit onverstandig. Jullie verheerlijken ziekelijke obesitas."

Volgens Morgan is het het magazine alleen maar te doen om de verkoopcijfers, het aantal clicks op het internet en de ophef die zo’n cover veroorzaakt. 

Maar Storr liet zich niet uit haar lood slaan: "Weet je wat er gevaarlijk is? Dat er grote problemen zijn betreffende geestelijke gezondheid en het beeld dat iemand van zijn of haar lichaam heeft. Het gaat hier enkel om een cover in een wereld die slank zijn verheerlijkt."

"Denk jij nu echt dat, als mensen deze foto zien, ze plots donuts gaan kopen om er zo ook uit te zien? Ik denk het niet. Zoiets beweren is echt betuttelend. Ik ben een fan van Tess. Dat we hiermee ziekelijke obesitas promoten, dat is helemaal niet waar."

"Ik heb Tess bezig gezien met haar kinderen (de 33-jarige Holliday heeft 2 kinderen, nvdr). Zij werkt iedere dag 14 à 15 uur."

"Zeg ik dat het oké is om er zo uit te zien? Ja, dat doe ik! De reden waarom zij de cover siert, is om te tonen dat je er ook anders kan uitzien. We leven in een maatschappij die draait rond mager zijn. Nu kan iemand die dit ziet, besluiten van: "Ik kan me ook goed voelen door er zo uit te zien." Het is niet aan ons om daarover een oordeel te hebben."

Meest gelezen