Videospeler inladen...

Björn Soenens over Bob Woodward, schrijver van het nieuwste Trump-boek: "Niet een fantast die zomaar wat opschrijft"

Straks verschijnt een nieuw boek over het Witte Huis van Donald Trump. Volgens het boek regeert de chaos daar in Washington en proberen zijn medewerkers vooral de schade te beperken. De auteur is Bob Woodward, maar wie is hij? Björn Soenens stelt hem voor in deze korte video.

Het boek "Fear: Trump in the White House" belooft toch wat stof te doen  opwaaien. Het boek doet uitgebreid verslag van de talrijke aanvaringen tussen de president en zijn staf. Volgens getuigen schelden ze elkaar de huid vol. Zo noemde Trump zijn minister van Justitie Jeff Sessions, die zich terugtrok uit het Rusland-onderzoek naar Trump en zijn entourage, "mentaal beperkt" en "een verrader".

Stafchef John Kelly zou op zijn beurt dan weer Trump als een "idioot" bestempelen. "We zijn in een gekkenstad. Ik vraag me af waarom we hier zijn. Dit is de ergste baan die ik ooit gehad heb", aldus Kelly.   

Het boek kan door Trump en zijn entourage niet zomaar onder de mat worden geveegd, want de auteur is dus Bob Woodward: winnaar van twee prestigieuze Pulitzerprijzen. Hij zorgde er bovendien mee voor dat president Richard Nixon in 1974 het Witte Huis moest verlaten na het afluisterschandaal Watergate.

Meest gelezen