Videospeler inladen...

200 beuken langs E403 in Torhout per ongeluk gekapt door communicatiefout

In Torhout in West-Vlaanderen zijn 200 beuken per ongeluk gekapt, door een communicatiefout tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en een aannemer. Het gaat om 200 bomen van 15 jaar oud, langs een belangrijke verbindingsweg. 

De bomen staan langs de verbindingsweg naar de E403 in Torhout. Langs beide kanten van de weg staan meer dan 200 beuken van 15 jaar oud. Ze moeten een poort vormen naar het Houtland en Torhout. Vormden, want de bomen zijn allemaal gekapt. Schepen van leefmilieu, Elsie Desmet (CD&V), is niet te spreken over de fout.

"Wij hebben meteen contact opgenomen met Agentschap Wegen en Verkeer om te zien waar het is misgegaan. Dinsdag kregen we dan wat info", aldus Desmet. Het rooien is het gevolg van een foute communicatie tussen een medewerker van AWV en de aannemer. Aanvankelijk was het de bedoeling om de bomen die het dichtst bij de weg stonden te rooien en de andere te snoeien. Er moest nog een plan van aanpak worden opgemaakt en overleg worden gepleegd met de stad. Door een verkeerde communicatie werden de beuken allemaal gerooid."

Er is Torhout inmiddels compensatie beloofd, maar dat verandert niets aan de zaak dat er 200 bomen gerooid zijn. "De beuken waren inmiddels deel geworden van ons typisch landschap. We vinden het bijzonder jammer en de gevolgen zijn groot. AWV heeft ons echter beloofd dat het niet meer zal gebeuren", besluit Desmet.

Meest gelezen