Bourgondisch kasteel van Oudenaarde is blootgelegd

Geïnteresseerden hebben voor het eerst in bijna 50 jaar nog eens de kans om de resten van een Bourgondisch kasteel te bewonderen. Het kasteel werd eind jaren 60 afgebroken voor de rechttrekking van de Schelde. Opgravingen hebben de resten nu weer blootgelegd.

De opgravingen zijn uitgevoerd omdat op de plaats van het kasteel een parking wordt aangelegd. Het kasteel werd in 1967 afgebroken om plaats te maken voor de Schelde die rechtgetrokken werd. Die stroomt nu waar vroeger de grote verdedigingstoren stond. Maar het grondplan van de rest van het kasteel is eigenlijk goed bewaard gebleven en is nu weer zichtbaar.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag worden zondag voor een keer rondleidingen georganiseerd. De archeologen geven dan doorlopend rondleidingen van 10 tot 18 uur.

Meest gelezen