Camera's houden sluikstorters in de gaten in Meetjesland

In heel het Meetjesland en de regio rond Deinze komen er binnenkort camera's om sluikstorten tegen te gaan. "De gemeenten zijn het beu om het afval te ruimen", klinkt het bij afvalverwerker IVM.

Afvalverwerker IVM gaat in de gemeenten in het Meetjesland en de streek van Deinze camera's plaatsen. In de eerste fase komen ze in de buurt van glasbollen, maar op termijn gaan ze ook langs de wandel- en fietsroutes  geplaatst worden. Daar laten heel veel mensen zwerfvuil achter.

Smile!

De camera's die er komen, kunnen foto's in hoge kwaliteit maken. Op die manier zullen sluikstorters beter herkend worden. Op het eerste zicht lijkt het wel een drastische maatregel om camera's te plaatsen tegen zwerfvuil, maar dat is nodig want gemeenten pikken het niet meer dat er zo veel afval overal blijft liggen. Wie betrapt wordt op sluikstorten krijgt een GAS-ambtenaar over de vloer. Die kan een GAS-boete tussen de 40 en de 350 euro uitschrijven.

Meest gelezen