Videospeler inladen...

Dak van Delhaize in Opwijk stort in na hevige regenval

In Opwijk is het dak van supermarkt Delhaize ingestort na een hevige regenbui. De schade is groot, maar er vielen geen gewonden. Ook elders in de gemeente en in de regio was er hinder door wateroverlast.

Opwijk en omgeving werden vanavond geconfronteerd met een korte maar zeer hevige regenbui, aldus burgemeester Albert Beerens (Open VLD).

"De afloop aan het dak van het Delhaize-warenhuis aan de Steenweg op Dendermonde was verstopt, zodat het regenwater zich heeft opgestapeld op het dak en het dak het begeven heeft", klinkt het. "Er zijn daarbij gelukkig geen gewonden gevallen, maar de materiële schade is enorm. De winkel zal vermoedelijk verschillende dagen gesloten blijven om alles op te ruimen en het dak te herstellen."

Ook elders in Opwijk was er wateroverlast. Zo kwam het kruispunt van de Steenweg op Dendermonde met de Steenweg op Aalst volledig blank te staan en liepen her en der kelders en straten onder water. Ook in Zellik en Groot-Bijgaarden liepen kelders en straten onder en op de E40 in Ternat waren twee rijstroken lange tijd versperd door wateroverlast.

Meest gelezen