AFP or licensors

Beelden tonen ravage na doortocht zwaarste tyfoon in kwarteeuw in Japan

Tyfoon Jebi heeft een ware ravage achtergelaten in Japan. Het noodweer heeft 11 mensenlevens geëist. Er zijn ook honderden gewonden gevallen. Nu de zwaarste tyfoon in 25 jaar het land van de rijzende zon verlaten heeft, kan de materiële schade worden opgemeten.

Vooral op de luchthaven van Kansai bij Osaka in de schade erg groot. Die zal ook vandaag dicht blijven. Zo'n 3.000 mensen zijn met overzetboten naar de luchthaven van Kobe gebracht, aan de andere kant van de baai. Ook vandaag zijn er nog zo'n 160 vluchten geannuleerd. Het treinverkeer begint intussen weer normaal te rijden. Ruim 1,5 miljoen gezinnen zaten urenlang zonder stroom.

In enkele maanden tijd heeft Japan al heel wat extreme weersomstandigheden over zich heen gekregen. Eerder deze zomer was er al een extreme hittegolf gevolgd door veel regenval met overstromingen en aardverschuivingen. Jebi was bovendien de zwaarste tyfoon in 25 jaar. De tyfoon is nu afgezwakt tot een gewone storm en hangt boven het verre oosten van Rusland.

Bekijk hieronder de foto's van de ravage na tyfoon Jebi:

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen