Flexijobs zijn in opmars: "Groot succes",  zegt staatssecretaris De Backer

Het aantal mensen dat onbelast bijklust in een flexijob is in vijf maanden met een kwart gestegen, tot ruim 41.000. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het systeem is vooral populair in de horeca en bij kleinhandelaars zoals bakkers, slagers en kappers. En ook interimkantoren bieden flexijobs aan. 

“Ondernemingen maken gebruik van flexijobs om piekmomenten op te vangen”, vertelt Danny Van Assche van de ondernemersorganisatie Unizo. Hoewel de flexijobs in opmars zijn vormt dat geen concurrentie voor de vaste tewerkstelling: “In tegendeel, we zien dat ook die gestegen ”, zegt de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer. “ De meeste mensen klussen vooral bij om een centje bij te verdienen”, voegt hij eraan toe.     

Ondernemingen maken gebruik van flexijobs om piekmomenten op te vangen

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder Unizo

Sinds begin dit jaar mogen flexijobbers naast de horeca bijklussen bij kleinhandelaars als bakkers en kappers en het systeem wint aan populariteit. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 33.449 flexijobbers, dit kwartaal zijn er al 41.370 mensen die bijklussen. Dat is al een kwart meer dan in het eerste kwartaal en de cijfers van september moeten nog bekend gemaakt worden.  “We verwachten zeker nog een grotere stijging, vooral omdat het systeem aan bekendheid wint” zegt staatssecretaris  De Backer. Ook de pensioneerden klussen meer bij, hun aantal is dit kwartaal met bijna de helft gestegen tegen over het eerste kwartaal. 

Meest gelezen