Videospeler inladen...

Doden, gewonden en vermisten na krachtige aardbeving op Japanse eiland Hokkaido

Na de zware aardbeving op het Japanse eiland Hokkaido woensdag zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Meer dan honderden mensen raakten gewond, er zijn ook enkele tientallen vermisten.  

De aardbeving deed zich midden in de nacht voor, rond 3 uur plaatselijke tijd. Volgens het Amerikaans geologisch instituut US Geological Survey had ze een kracht van 6.7. Het epicentrum lag enkele tientallen kilometers ten zuidoosten van Sapporo, de hoofdstad van de prefectuur. De beving deed zich voor op een diepte van zo'n 40 kilometer.

Miljoenen huizen en openbare gebouwen op Hokkaido zitten zonder stroom en zijn afgesloten van de buitenwereld. Ook het openbaar vervoer op het hele eiland is stilgelegd. In de stad Atsuma was er een enorme aardverschuiving aan de rand van een berg, die tientallen huizen heeft bedolven. Op televisie zijn beelden te zien van aardverschuivingen in de ruime omgeving. Volgens de overheid zijn zeker 2 mensen om het leven gekomen en raakten minstens 120 mensen gewond. Een dertigtal personen zouden nog vermist zijn.  

Japan is eerder deze week al getroffen door tyfoon Jebi, de zwaarste in 25 jaar. Daarbij vielen 11 doden en honderden gewonden. Deze zomer had het land ook al te maken met extreme hitte, aardverschuivingen en overstromingen.

AFP or licensors
Videospeler inladen...

Meest gelezen