Jeugdgroepen reizen volgend jaar goedkoper met de trein

Jeugdgroepen zullen volgend jaar goedkoper met de trein kunnen reizen. Op dit moment is er geen onderscheid tussen kinderen en reizigers die een normale prijs betalen. Dat kondigt NMBS-woordvoerder Bart Crols aan in het Radio 2-programma "De inspecteur". 

De aanleiding is een klacht van een Chiro groep uit Wetteren. Die had deze zomer extra betaald voor een groepsreservatie via de systemen van de NMBS. Op de dag zelf bleken de plaatsen wel niet gereserveerd te zijn, waardoor de Chiroleden verspreid moesten zitten. Bovendien was er ook geen plaats voor hun fietsen. Na dit incident nam de NMBS haar reservatie voor groepsreizen onder de loep.

Jongeren zijn de klanten van de toekomst, we moeten hun vertrouwen winnen en hen een aangename klantenervaring bieden

Bart Crols, NMBS

Naar de toekomst toe zal de NMBS wel een onderscheid maken:“Vanaf volgend jaar betalen jongeren jonger dan 12 jaar een symbolisch bedrag”, zegt Bart Crols van de NMBS in het Radio 2-programma "De inspecteur"

De Chiro van Wetteren kreeg achteraf excuses van de NMBS en werd ook voor het incident vergoed. “Jongeren zijn de klanten van de toekomst, we moeten hun vertrouwen winnen en hen een aangename klantenervaring bieden”, aldus Bart Crols.

Meest gelezen