Belga

Kevin Spacey en Steven Seagal niet aangeklaagd, zaken zijn verjaard

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (59) zal zich niet moeten verantwoorden voor een rechtbank in Californië voor beschuldigingen van seksueel intimidatie. De zaak is verjaard, zegt het openbaar ministerie in Los Angeles.

De politie onderzocht de beschuldigingen van een man die beweerde dat Spacey hem in 1992 lastig viel. Het Openbaar Ministerie zegt dat het vermeende slachtoffer destijds niet minderjarig was.

Ook de beschuldigingen van misbruik tegen acteur Steven Seagal (op foto onder links) zullen niet leiden tot een aanklacht, eveneens omdat de feiten verjaard zijn. Een vrouw zei dat ze in 1993 als achttienjarige misbruikt werd.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het ook afziet van een aanklacht tegen acteur Anthony Anderson. Het vermeende slachtoffer werkte niet met het gerecht mee om de zaak voor een rechtbank te brengen.

Therapie

Spacey werd vorige herfst herhaaldelijk beschuldigd van seksueel misbruik. Acteur Anthony Rapp (46) zei dat hij als 14-jarige lastiggevallen werd door Spacey. Een woordvoerster liet vorig jaar weten dat Spacey inmiddels therapie volgt.

Meest gelezen