ROBIN UTRECHT

Recordaantal nieuwe plaatsen in Nederlandstalig onderwijs in Brussel

In het Nederlandstalig onderwijs in Brussel zijn er dit schooljaar bijna 1700 plaatsen bijgekomen. Dat is een record, schrijft de Brusselse nieuwswebsite Bruzz. Maar ondanks het recordaantal nieuwe plaatsen zijn er nog altijd te weinig.

Vooral in het basisonderwijs zijn er extra plaatsen gecreëerd. Het zijn er welgeteld 1448 meer in vergelijking met vorig jaar schooljaar. Het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs hoopt dat daarmee alle kindjes die dat willen, een plaats zullen krijgen.

In het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel komen er dit jaar 230 plaatsen bij. Samen maakt dat dus 1678. Dat brengt het totale aantal kinderen in het Brusselse Nederlandstalig onderwijs op iets meer dan 35.000. Die kaap wordt voor het eerst gerond.

Wat overigens niet wegneemt dat er plaatstekort blijft, zegt het Lokaal Overlegplatform. Al is de ene gemeente de andere niet. Er is vooral een tekort in Schaarbeek, Molenbeek, Brussel-centrum, Laken en Anderlecht.

Meest gelezen