Sioen nodigt jongen met Down uit voor dansevenement

De Gentse zanger Sioen was zo onder de indruk van Oskar, de jongen met het syndroom van Down die vorige week spontaan begon te dansen aan het station Gent Sint-Pieters, dat hij hem uitnodigt voor een improvisatie-dansevenement op 21 september onder de Gentse stadshal.

Het facebookfilmpje van Oskar (zie hieronder) is ondertussen al 100.000 bekeken en meer dan 600 keer gedeeld. De jongen passeerde vorige week, samen met zijn mama Els, aan het station Gent Sint-Pieters. Op het plein voor het station staat momenteel een blauwe piano, in het kader van 123 Piano. Da's een initiatief van de Gentse zanger Sioen, waarbij op verschillende locaties in de stad piano's worden geplaatst. En iedereen mag er op spelen. 

Toen vorige week donderdag iemand een liedje speelde op de piano aan Gent Sint-Pieters, begon Oskar spontaan te dansen. Het filmpje was meteen een succes op facebook. Ook Sioen kreeg het filmpje te zien. "Het is gewoon fantastisch. Zo ongedwongen", zegt hij. "Mensen zijn dat niet gewoon om iemand te zien dansen op straat. En zo maar improviseren, is echt niet evident. Gewoon super."

Oskar is een echt danstalent. "Ik volg al een jaar dansles, en ik kan al goed dansen", zegt hij. "Ik volg gewoon mijn intuïtie, mijn gevoel."

Het filmpje bracht Sioen meteen op een idee. "Bij 123 Piano worden we heel vaak verrast", vertelt hij. "Bijvoorbeeld door mensen die hun oude partituren nog eens van onder het stof halen. We hebben ook een weduwnaar die elke dag komt spelen. Hij had vroeger een piano, maar woont nu op een appartement. Dus er ontstaan heel veel mooie verhalen. En dit is natuurlijk ook uitzonderlijk. Daarom wil ik Oskar en zijn dansende vrienden uitnodigen om dat eens onder de stadshal te doen. Waarschijnlijk zal het vrijdag 21 september worden. Een soort van improvisatie dus onder de stadshal. En iedereen moet dan maar (net zoals Oskar) zijn gevoel volgen en komen dansen onder de stadshal. Wij zorgen voor de piano's. En dan dansen maar."

Meest gelezen