Duizenden gezinnen zonder stroom in en rond Ertvelde

Door een probleem in het transformatorstation in Ertvelde zitten 3.000 à 5.000 gezinnen zonder elektriciteit. De gemeenten Assenede, Ertvelde en Boekhoute zijn getroffen. Er zijn ook problemen met de verkeerslichten op de E34.

Vanmiddag iets voor 15 uur heeft een stroomstoring zo’n 5.000 woningen in en rond Ertvelde (Assenede, Oosteeklo, Bassevelde…) zonder stroom gezet. Aanleiding is een defect aan een transformatorstation.

De stroomonderbreking zou nog duren tot ongeveer 17 uur, ondertussen staat het leven even stil in de regio. De verkeerslichten op de N49 zijn ook stilgevallen wat zorgde voor een levensgevaarlijke situatie. De politiemensen van PZ Assenede-Evergem neemt die taak even over.

Ook in winkels zoals de Prik&Tik in Ertvelde en Supermarkt Smatch-Buurtslagers zijn de gevolgen ingrijpend: de kassa's werken niet meer en het alarm gaat af. "We doen nu cash geld want we hangen met alles af van elektriciteit. We kunnen nu niets meer doen en het alarm gaat constant af," vertelt Kathleen Oosterlinck van drankenhandel Prik&Tik. 

Meest gelezen