Black Box Revelation is terug met nieuwe plaat: "Het gaat over zuigvlekken" 

De Belgische rockband The Black Box Revelation brengt binnenkort een nieuwe plaat uit: “Tattooed Smile”. Een voorproefje gaven ze vandaag bij Studio Brussel. 

Jan Paternoster en Dries Van Dijck, beter bekend als Black Box Revelation, brengen op 26 oktober een vijfde album uit. Hun laatste plaat dateert van 2015. "Het wordt iets heel anders", zegt zanger Jan Paternoster. "We hebben er hard aan gewerkt", voegt Dries Van Dijck toe. Afgelopen vrijdag kwam alvast het eerste gelijknamige nummer van de verwachte plaat “Tattooed Smile” online.

Vandaag was Black Box Revelation te gast bij Studio Brussel. Zanger Jan Paternoster onthult de mysterieuze titel van het nieuwe nummer. "Het gaat over zuigvlekken", verklaart Jan. "Ik zie dat als strepen van mijn liefdeskostuum."

De jongens van Black Box Revelation zijn ook volop bezig met de "Tattooed Smile"-videoclip. "Wij gaan een animatiefilm maken met tatoeages. Daarvoor zoeken wij mensen, fans of niet, die meedoen in onze clip in ruil voor een gratis tatoeage." Inschrijven kan via de website, aldus het rockduo. 

Vandaag speelde The Black Box Revelation "Tattooed Smile" live bij Studio Brussel in een indrukwekkende setting. Luisteraars konden ook live volgen via de Studio Brussel-app. De live-opname staat nu ook op YouTube: 

Naast een eigen nummer, speelde de rockband ook een tweede song: een cover van het nummer "Fever" van de Belgische groep Oscar and the Wolf. Een opmerkelijke keuze? "We kiezen graag een nummer dat ver genoeg is van onze eigen stijl", zegt Jan Paternoster. "Maar het is een hit die uit hetzelfde kraanwater is ontstaan: van onze Dilbeekse gronden." 

The Black Box Revelation heeft naast een nieuwe plaat ook belangrijk concertnieuws. Op 14 maart laat de rockband zijn album “Tattooed Smile” horen in de Ancienne Belgique in Brussel.  "Het is nog even geduld hebben", vertelt Jan. "Maar vanaf vrijdag kan je al tickets bestellen."

Meest gelezen