Vliegtuig met zieke passagiers in quarantaine op luchthaven New York

Op de John F. Kennedy-luchthaven in New York is een vliegtuig in quarantaine gezet omdat ongeveer 100 passagiers ziekteverschijnselen hadden gemeld. De luchthavenpolitie en de medische diensten kwamen ter plaatse, maar uiteindelijk leken slechts tien passagiers er slecht aan toe te zijn. 

Het toestel van Emirates (foto: archief) was vertrokken uit Dubai en had ongeveer 500 passagiers aan boord. Het vliegtuig, een Airbus 380 van de in Dubai gevestigde luchtvaartmaatschappij Emirates, landde iets na 9 uur plaatselijke tijd. Het had er een vlucht van meer dan 13 uur opzitten.

De piloot zou de luchthavenautoriteiten gezegd hebben dat zo'n 100 van de 500 passagiers onderweg ziek waren geworden. Ze hadden koorts en moesten hoesten, volgens verschillende media.

Het toestel werd opgewacht door verschillende ziekenwagens en door de luchthavenpolitie. Volgens Emirates moesten tien passagiers medische verzorging krijgen. 

Meest gelezen