"Waarom zou ik me schamen voor het feit dat ik nu aan de kassa sta?"

Van 1985 tot 1992 was hij regelmatig te gast in de immens populaire tv-serie "The Cosby show" als Elvin Tibideaux, de echtgenoot van Sondra Huxtable. Maar uiteindelijk ging het acteur Geoffrey Owens niet voor de wind en moet hij nu genoegen nemen met een job bij de Amerikaanse  winkelketen Trader Joe’s. Althans, dat verkondigden diverse nieuwsmedia toen foto’s van de nu 57-jarige Owens eind vorige week viraal gingen. Diverse andere beroemdheden betuigden intussen hun steun aan de acteur, die in het praatprogramma "Good morning America" zelf de puntjes op de i zette.

CNN maakte volgend overzicht, nadat foto’s van Owens in werkkledij van Trade Joe’s op sociale media verschenen waren:

Steun kwam er van diverse andere beroemdheden, zoals van Oscarwinnares Halle Berry:

Owens reageerde zelf als volgt in "Good morning America": "Toen ik de foto’s zag opdagen, voelde ik me ronduit verschrikkelijk. Maar dat duurde gelukkig niet lang, want ik kreeg daarna hartverwarmende reacties toegestuurd. Reacties om mij te steunen en die kwamen van elke kant van de wereld.  Gelukkig maar, zodat het slechte gevoel niet lang hoefde te duren."

"Ja, het deed pijn. Maar uiteindelijk voelde het ronduit geweldig aan. Overweldigend, maar dan op een positieve manier."

"Ik heb meer dan 30 jaar lang acteerlessen gegeven. Maar uiteindelijk verdiende ik daar niet genoeg meer mee. Dus ben ik op zoek gegaan naar een job die me de nodige flexibiliteit gaf om toch in het entertainmentwereldje te kunnen blijven. Daarom dat ik er weinig weerklank aan gegeven heb. Niet omdat ik me voor die job zou schamen, maar omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik met acteren gestopt was en geen interesse meer zou hebben."

"Iedere dag werd ik tijdens mijn job bij Trader Joe’s, die ik al 15 maanden doe, herkend en daar werd altijd erg cool op gereageerd. Daar werd geen enkel probleem van gemaakt."

"Ik heb het gevoel dat ik nu een grotere celebrity ben dan toen ik echt een celebrity was."

"Het verhaal dat ik 'die Cosby-jongen ben die tot zijn eigen schande nu in een supermarkt werkt', dat gaat na verloop van tijd wel voorbij. Maar ik hoop dat het een aanleiding is om verder na te denken over wat een job eigenlijk is. Dat sommige jobs beter zouden zijn dan andere, dat is niet waar. Want geen enkele job is beter dan een andere. Oké, er zijn loonverschillen en de ene job staat beter op je cv. Maar iedere job is waardevol."

“Niemand moet zich slecht voelen in mijn plaats, want ik voel me niet slecht. Ik heb een geweldige carrière gehad. Een carrière die vele acteurs graag zouden gehad hebben."

Meest gelezen