Videospeler inladen...

Slongs steekt "Hoop doet leven" van Will Tura in een eigentijds jasje

Zangeres Slongs heeft de Will Tura-klassieker "Hoop doet leven" in een nieuw, eigenzinnig jasje gestoken en dat naar aanleiding van de gelijknamige film die vanaf 12 september uitkomt.  

De film "Hoop doet leven" van Dominique Deruddere vertelt over de carrière van Will Tura, de keizer van het Vlaamse lied. Die carrière is er een geweest van vallen en opstaan. Tura vroeg aan Slongs om de titelsong onder handen te nemen.

AUDIO Hieronder hoort u het resultaat (Slong en Tura zingen samen):

De versie op de uitvaart van koning Boudewijn

"Hoop doet leven" is een nummer van Will Tura als eerbetoon aan zijn overleden jongere broerJean-Marie. Op 7 augustus 1993 brengt Tura het lied -op uitdrukkelijk vraag van wijlen koningin Fabiola- op de begrafenis van koning Boudewijn. Hij doet dat in een bomvolle Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel vol overgave én tekent zo voor één van de meest beklijvende momenten van de plechtigheid (herbekijk hieronder en vergelijk met de versie van Slongs).

Videospeler inladen...

Meest gelezen