Youtube-filmpje waarin kind auto bestuurt: man en kind geïdentificeerd

De man en het kind die opdoken in het Youtube-filmpje waarin de man een tienjarige jongen een wagen liet besturen doorheen Brussel, zijn geïdentificeerd. Dat meldt het Brusselse parket. Zij moeten wel nog worden verhoord en het onderzoek naar de leefomstandigheden van de jongen loopt nog, aldus het parket.

Het filmpje dook midden augustus op Youtube op en op de beelden was te zien hoe een man een jongetje van tien jaar het stuur laat overnemen terwijl hijzelf een telefoontje pleegt (zie video onderaan). De beelden zijn gemaakt in Brussel. De passagier op de achterbank filmt het jongetje terwijl hij behendig met de wagen rijdt.

De politie stelde daarop twee processen-verbaal op, één voor diverse verkeersinbreuken en één voor een "minderjarige in gevaar", zodat een dubbel onderzoek werd geopend, één om de meerderjarige en minderjarige te identificeren en een tweede om de leefomstandigheden van de jongen na te gaan. Dat eerste is dus ondertussen gebeurd.

Bekijk de beelden in Het Journaal van twee weken geleden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen