BELGA/MAETERLINCK

CD&V-kandidaat uit Stekene zet stap opzij na repo over Schild & Vrienden

De 21-jarige Thomas Maes heeft aangekondigd dat hij zijn kandidatuur voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V in Stekene intrekt. Eerder vandaag stapten al enkele N-VA'ers op als kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen naar aanleiding van de "Pano" over de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden.

Naar aanleiding van de "Pano"-reportage over de rechts-radicale jongerenbeweging Schild & Vrienden trekt in Stekene de 21-jarige Thomas Maes zich terug als kandidaat op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat de plaatselijke CD&V-afdeling donderdagavond weten.

Maes zegt "slechts een keer aanwezig te zijn geweest op een activiteit van Schild & Vrienden", maar meent "in het huidige klimaat niet meer politiek te kunnen functioneren in Stekene".

"Ik ben slechts een keer aanwezig geweest op een activiteit van Schild & Vrienden en heb verder niets te maken met die vereniging, van wie ik de opinies niet deel", aldus Maes. "Maar uit respect voor mijn medekandidaten op de CD&V-lijst, en vooral voor de dynamische, nieuwe lijsttrekster, zal ik niet deelnemen aan de verkiezingen."

"Ik vrees dat mijn aanwezigheid op de lijst de kansen van mijn collega's kan schaden", stelt Maes nog. "Ik sta helemaal niet achter de doelstellingen van Schild & Vrienden. Die staan zelfs haaks op mijn christendemocratische overtuiging. In het huidige klimaat kan ik evenwel niet meer politiek functioneren in Stekene."

Eerder donderdag stapten al vier N-VA'ers op als kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Meest gelezen