Dit is het nieuwe Crematorium in Aalst

In Aalst is één van de grootste crematoria van Europa geopend langs de Siesegemkouter. Per jaar zullen er ongeveer 3.500 crematies plaatsvinden.

Er was al lang nood aan een crematorium in de buurt van Aalst. Mensen uit de regio moesten tot nu noodgedwongen naar de crematoria van Lochristi, Sint-Niklaas en Westlede om afscheid te nemen van hun geliefden. Maar nu, 20 jaar nadat de eerste plannen opdoken, staat het gebouw er en kan het in gebruik worden genomen. "De zaal waar 600 personen de plechtigheid kunnen bijwonen is volledig uitgerust met grote videoschermen," vertelt directeur Kris Coenegrachts.

In een crematorium zijn de ovens normaal verstopt in de kelder, maar niet in Aalst. "Het is hier een mooie ruimte met veel licht waar de mensen aangenaam kunnen werken. Ook de bezoekers kunnen alles zien door grote glasramen," vertelt architect Vincent Panhuizen. Er staan drie grote ovens in de crematieruimte. Er is nog plek om een vierde te installeren. Goed voor maximaal 20 crematies op een dag. 

Meest gelezen