Francken: "Mensonterende zaken gezien. Dit is niet mijn Vlaanderen en zijn niet mijn waarden"

In een tweet heeft N-VA-staatssecretaris Theo Francken gereageerd op de "Pano" over Schild & Vrienden van gisteravond. "Ik heb gisteren afgrijselijke mensonterende zaken gezien. Dit is niet mijn Vlaanderen en zijn niet mijn waarden", klinkt het. "Onderzoek moet aantonen wie juist wat gepost/geliket heeft."

In de "Pano"-reportage over Schild & Vrienden werd de staatssecretaris Theo Francken (N-VA) zelf vermeld. Vrijwilligers van Schild & Vrienden hebben vorig jaar een lezing van de staatssecretaris aan de UGent op eigen intiatief "in goede banen geleid". Want eerder kon een lezing van Francken in Brussel niet plaatsvinden door een protestactie. 

Videospeler inladen...

Op Instagram is een foto te zien van staatssecretaris Francken met Schild & Vrienden-voorzitter Dries Van Langenhove op die dag.

Staatssecretaris Francken distantieert zich nu van de vereniging en haar voorzitter op Twitter. "Ik heb afgrijselijk mensonterende zaken gezien", zo schrijft hij. "Onderzoek moet nu aantonen wie wat gepost of geliked heeft", vult hij nog aan.

Meest gelezen