Videospeler inladen...

Daken van 2 supermarkten ingestort: onweer en wolkbreuken leiden tot heel wat wateroverlast

Heel wat plaatsen in het land hadden gisteravond te kampen met wateroverlast na het onweer dat over ons land getrokken is. In Opwijk (Vlaams-Brabant) en Schilde (Antwerpen) stortten de daken van twee supermarkten in door het gewicht van het water, gewonden vielen er niet. De brandweer in regio Antwerpen kreeg honderden oproepen, ook in Limburg stonden straten en kelders blank.

Antwerpen

De brandweerzone Antwerpen kreeg na de hevige regen van gisteravond ongeveer 300 oproepen te verwerken. De stadsdiensten en de brandweer van de zone Rivierenland sprongen bij. Onder meer in Wilrijk, Borgerhout en Deurne waren er heel wat problemen met ondergelopen straten en kelders.

Ook het verkeer had te lijden onder de wolkbreuk. De A12 was een tijdlang afgesloten ter hoogte van Wilrijk. Op de Antwerpse ring werd de rechterrijstrook tussen Antwerpen-Oost en Deurne afgesloten. Ook op het knooppunt Antwerpen-Oost, op de E313 en de afrit van de E313 in Wommelgem waren er problemen.

In het Erasmusziekenhuis zakte een vals plafond in. Er vielen geen gewonden en het ziekenhuis kon gewoon operationeel blijven.

In Schilde is het dak van een supermarkt ingestort onder het gewicht van het water. De winkel en de parking stonden blank. Niemand is gewond geraakt.

Videospeler inladen...

Vlaams-Brabant

In Opwijk is het dak van een Delhaize-warenhuis ingestort, er zijn geen gewonden gevallen. Ook elders in Opwijk waren problemen. Zo kwam het kruispunt van de Steenweg op Dendermonde met de Steenweg op Aalst volledig blank te staan en liepen her en der kelders en straten onder water. Ook in Zellik en Groot-Bijgaarden liepen kelders en straten onder en op de E40 in Ternat waren twee rijstroken lange tijd versperd door wateroverlast.

Limburg

Rond 17.30 uur kreeg de brandweer al heel wat meldingen na een wolkbreuk boven Diepenbeek. In Tongeren moest de brandweer uitrukken voor ondergelopen kelders in deelgemeentes Rutten en Koninksem. In Zonhoven waren er problemen in de Molenweg. In Sint-Truiden steeg het water enorm snel in de Sint-Trudostraat en de Abdijstraat. In Beringen moest de brandweer water wegpompen uit kelders en bedrijven aan de Zwanenbergstraat en de Beverlosesteenweg. Aan het bioscoopcomplex Kinepolis in Hasselt werden preventief zandzakjes gelegd.

Luik

De Luikse brandweer kreeg minstens 50 oproepen binnen voor wateroverlast in Awans, Bierset, Fexhe, Voroux en Engis.

Meest gelezen