Videospeler inladen...

Topmedewerkers Trump ontkennen schrijver opiniestuk te zijn: "It wasn't me!"

Het blijft speculeren over de identiteit van de auteur die in The New York Times anoniem brandhout maakt van de president. Enkele topmedewerkers van de president hebben al expliciet gezegd dat zij het vernietigende opiniestuk niet hebben geschreven.

Binnen het Witte Huis wordt er oppositie gevoerd tegen Donald Trump, om de president tegen zijn eigen stommiteiten te beschermen en de schade voor de Verenigde Staten beperkt te houden. Dat is de teneur van het opiniestuk dat in The New York Times is verschenen. Het stuk is niet ondertekend. Maar volgens de krant is de auteur wel degelijk een topmedewerker van de president die anoniem wenst te blijven.

Wie heeft het gedaan? "Ik niet, mijnheer de president"

Trump reageert woedend en roept The New York Times op de naam van de auteur bekend te maken "om veiligheidsredenen".  Steeds meer topmedewerkers van de president beweren expliciet dat zij het opiniestuk  niét hebben geschreven. 

De bekendste namen die tot nu toe expliciet ontkennen, zijn Mike Pence en Mike Pompeo. Pence is de vicepresident, Pompeo Trumps minister van Buitenlandse Zaken. Pompeo voegt aan zijn ontkenning toe dat de media proberen Trumps beleid te ondermijnen en noemt dat "ongelofelijk storend". Ook Dan Coats distantieert zich intussen expliciet van het opiniestuk. Coats is de baas van de Amerikaanse Nationale Inlichtingendienst.

Soenens: "Dit hebben we nog niet eerder gezien in de Amerikaanse geschiedenis"

Videospeler inladen...

Meest gelezen