AFP or licensors

Italiaanse justitie start onderzoek naar management van ingestorte brug in Genua

De Italiaanse justitie start een onderzoek naar het management van de ingestorte brug in Genua. De openbaar aanklager wil uitzoeken of de top van Autostrada per l'Italia, het privébedrijf dat de autoweg waarop de brug ligt uitbaat, verantwoordelijk kan zijn voor doodslag. Bij de ramp op 14 augustus kwamen 43 mensen om het leven toen de brug plots instortte over een lengte van 200 meter.

Het gaat om "doodslag door nalatigheid". De hoofdaanklager had vorige maand al gevraagd om een onderzoek naar meervoudige doodslag voor de verantwoordelijken.

Nu start dat effectief: 20 toplui van Autostrada per l'Italia zullen zich moeten verantwoorden. Het parket in Genua gaat nu onderzoeken of er bijvoorbeeld inbreuken op de verkeersveiligheidsregels waren en of de bedrijfstop daar weet van had. 

Autostrada per l'Italia is een filiaal van de Atlantia, een groep die in handen is van de familie Benetton. Die heeft intussen laten weten dat ze "de juiste beslissingen zullen nemen als er fouten zijn gemaakt". 

Meest gelezen