Kris Hoflack en Nicholas Lataire verlaten VTM Nieuws, An Goovaerts tijdelijk hoofdredacteur

De directie van Medialaan heeft aangekondigd dat de directeur Nieuws Kris Hoflack en de hoofdredacteur VTM Nieuws Nicholas Lataire het bedrijf verlaten. An Goovaerts die nu hoofdredacteur van De Morgen is, vervangt vanaf vrijdag 7 september Lataire als tijdelijk hoofdredacteur bij het mediabedrijf.

De directie van Medialaan heeft aangekondigd dat An Goovaerts de leiding van VTM Nieuws tijdelijk zal overnemen vanaf morgen. Ze volgt Nicholas Lataire op, die als hoofdredacteur samen met de directeur Nieuws Kris Hoflack het bedrijf verlaat.

Vanmorgen raakte bekend dat dertien journalisten van VTM Nieuws in een scherpe interne mail de gang van zaken bij VTM Nieuws aanklagen. Ze schreven onder meer dat ze het niet eens zijn met de onderwerpkeuzes in de journaals.

Medialaan heeft nu de huidige hoofdredacteur van de krant De Morgen, An Goovaerts, aangesteld als tijdelijke hoofdredacteur van VTM Nieuws. Goovaerts begint vrijdag aan haar opdracht.

"We  zijn ervan overtuigd dat door een nieuwe aansturing de sereniteit op de redactie kan terugkeren waardoor iedereen weer kan doen waar hij of zij goed in is, namelijk een relevant en ijzersterk VTM Nieuws maken. Daarom stellen we vanaf nu An Goovaerts aan als tijdelijk hoofdredacteur. Zij zal de komende tijd moeten investeren in een team en in het verderzetten van onze sterke VTM Nieuws-uitzendingen. Als er een ding is waar we vandaag ook duidelijk over willen zijn, is het dat we meer dan ooit geloven in de kracht van VTM Nieuws", schrijven de CEO's ad interim Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx in een persbericht.

Meest gelezen