Videospeler inladen...

Nachtploeg DHL Aviation legt werk opnieuw neer

Nadat de onderhandelingen tussen directie van DHL Aviation op Brucargo en de vakbonden in de vooravond zijn afgesprongen, zijn de werknemers van de nachtploeg niet aan het werk gegaan. Ook de vorige nacht heeft de grote meerderheid van de werknemers van de nachtploeg gestaakt. Dat meldt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV-Transcom).

Het sociaal conflict bij DHL Aviation draait volgens de vakbonden om een aantal wanpraktijken op de werkvloer zoals intimidatie van werknemers door leidinggevenden, een te hoge werkdruk, slechte luchtkwaliteit en de te warme of te koude temperaturen in het gebouw.

De vakbonden eisen ook een bijkomende premie voor nachtwerk en een hogere tussenkomsten in de transportkosten om naar het werk te komen.

Nadat de onderhandelingen de afgelopen nacht niks hadden opgeleverd zaten directie en vakbonden in de vooravond opnieuw rond de tafel. "De vakbondsafgevaardigden zijn onmiddellijk opgestapt nadat de lokale directie meldde dat zij geen mandaat hadden om te onderhandelen", aldus Vanden Eynde. Hij heeft de indruk dat DHL met betrekking tot de staking al maatregelen nam. Vanden Eynde verwijst hierbij naar het kleine aantal aanwezige vrachtwagens.

Videospeler inladen...

Meest gelezen