Videospeler inladen...

Nooit hebben minder mensen positief geblazen dan afgelopen zomer

2,7 procent van de deze zomer gecontroleerde bestuurders heeft positief geblazen. Dat is het laagste cijfers ooit tijdens een BOB-zomercampagne. "De aandacht blijft hard nodig", zegt Stef Willems van Vias, het Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid aan VRT NWS.

Minder dan drie procent van de gecontroleerde bestuurders had een glas teveel op. "Het is een daling ten opzichte van vorig jaar", zegt Willems die benadrukt dat de aandacht voor alcoholcontroles nodig blijft. "Bij ongevallen met doden en gewonden blijkt dat een op de tien nog steeds teveel gedronken heeft."

Het aantal bestuurders dat positief tekent is al jaren in dalende lijn. Er werden deze zomer 324.468 personen gecontroleerd tegenover 330.245 in 2017.

Meest gelezen