Soe Nsuki maakt programma voor Eén

De Antwerpse comédienne Soe Nsuki probeert haar uitgezwermde Congolese familie bijeen te brengen in een nieuw tv-programma, samen met "Iedereen beroemd"-reporter Tine Troch.

Soe Nsuki is een Antwerpse dj en comédienne van Congolese afkomst. Ze werkte eerder al mee aan het programma "Geubels en de Belgen" en nu is ze druk doende met een eigen tv-programma voor Eén. 

Ze wordt dertig, en voor haar verjaardag wil Soe Nsuki alle familieleden bij elkaar brengen. Zelf woont ze in Antwerpen, maar de rest van de Congolese familie is verspreid over de hele wereld.  "Soe is benieuwd naar wie die mensen zijn en waar ze wonen, hoe zij leven, werken... Want uiteindelijk, als je roots niet in je woonplaats liggen, blijf je dan altijd vreemd?" meldt Eén.

Soe Nsuki werkt voor dit eigen programma samen met  haar goede vriendin Tine Troch, bekend als reporter uit "Iedereen beroemd". Daar speelde ze onder meer voor postbode en dj. Troch maakte ook een documentaire voor "4x7" op Canvas, waarin ze hulde brengt aan haar vrienden die aan haar zijde stonden toen ze kanker had. 

Hoe het programma van Soe Nsuki en Tine Troch zal heten en wanneer het wordt uitgezonden op Eén is nog niet bekend.

Meest gelezen