Dodelijke schietpartij Spa: 2 Nederlandse verdachten verzetten zich tegen overlevering aan België

De twee Nederlandse verdachten van 35 en 38 die betrokken zouden geweest zijn bij de dodelijke schietpartij in Spa, verzetten zich tegen hun overlevering aan ons land. Bij het schietincident eind augustus werd een politieman gedood. Eén van de verdachten laat weten dat hij hooguit getuige is geweest en er verder niets mee te maken heeft. De hoofdverdachte - de broer van één van de Nederlandse verdachten - zit bij ons in de cel.

Beide verdachten verschenen vandaag voor de internationale rechtshulpkamer van de rechtbank in Amsterdam om de gevraagde overlevering aan België aan te vechten. Ons land wil onder meer een antwoord op de vraag waarom zij na het schietincident gevlucht zijn. De twee hebben zich daarna wel in Nederland gemeld bij de politie, waar ze verklaard hebben dat ze onschuldig zijn. 

Samen met de derde hoofdverdachte reden ze in de nacht van 25 op 26 augustus in een taxi in Spa. Kort daarvoor waren zij geweigerd bij een café. De politie zou het drietal in de taxi tegengehouden hebben, waarop één agent dodelijk getroffen werd door een geweerschot. Behalve van de moord op de agent, worden de drie ook verdacht van  poging tot moord op een andere agent. De broer van de hoofdverdachte die geschoten heeft, verklaart dat hij niet wist dat zijn broer een vuurwapen bij zich droeg. 

Meest gelezen