2017 Invision

Amerikaanse rapper Mac Miller (26) overleden

De Amerikaanse rapper Mac Miller is vrijdag op 26-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. Volgens de  entertainmentwebsite TMZ zou hij gestorven zijn aan een overdosis drugs.

Miller overleed in zijn woonplaats in San Fernando Valley bij Los Angeles (Californië). Een vriend belde de hulpdiensten, maar er kon geen hulp meer baten. De doodsoorzaak staat nog niet officieel vast, er volgt nog een autopsie. Volgens mediaberichten zou het gaan om een overdosis drugs.

Mac Miller -echte naam Malcolm James McCormick- geldt een van de talentvolste rappers van zijn generatie. Hij heeft vier albums uitgebracht, twee live-albums, twee ep's en elf mixtapes. Zijn laatste clip kwam afgelopen juli uit. Op 3 augustus verscheen zijn vijfde studioalbum, "Swimming". Volgende maand zou hij met een nieuwe tournee starten.

Miller heeft ook enkele jaren een relatie gehad met zangeres Ariana Grande. Ze leerden elkaar kennen in 2012 en traden samen op tijdens het concert dat Grande in 2017 gaf ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op haar concert in Manchester. Eerder dit jaar kwam het tot een breuk, onder meer door zijn druggebruik. Mac Miller was in zijn muziek en in interviews open over zijn verslaving

Op Twitter reageren verschillende beroemdheden met verslagenheid op het overlijden van Mac Miller.

Meest gelezen