Jonas Roosens

Dj Hardwell stopt er voorlopig mee: "Het was te veel voor nu, een rollercoaster die nooit stopte"

Dj Hardwell stopt voorlopig met draaien. Dat heeft hij aangekondigd op Facebook. "Het was té veel, zoals een rollercoaster die nooit eindigde", schrijft hij. Daarom heeft de dj beslist om na zijn show op 18 oktober tijd te maken voor zichzelf.

De Nederlandse dj Hardwell - echte naam Robbert van de Corput - heeft aangekondigd dat hij voorlopig stopt met touren. In een emotioneel Facebookbericht schrijft hij: "Al sinds ik klein was, droomde ik van het leven dat ik nu leef. Een leven vol met muziek, echte menselijke interactie en de vrijheid om mezelf uit te drukken in de puurste vorm die ik ken."

Maar tegelijk zegt hij: "In de loop van de tijd besefte ik dat er nog zoveel dingen zijn die ik wil delen met mijn familie en vrienden, zoveel wegen die ik graag zou willen verkennen. Maar 24/7 Hardwell zijn laat te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als normaal persoon."

24/7 Hardwell zijn laat te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als normaal persoon

Daarom heeft hij zijn schema voor onbepaalde tijd leeg gemaakt: geen doelen, geen interviews, geen deadlines, geen releasedata. "Ik ben altijd omgegaan met de druk die gepaard gaat met het zware tourschema, maar voor nu voelde het te veel, zoals een eindeloze rollercoaster. Ik heb altijd geprobeerd om mezelf 200 procent te geven en omdat te blijven doen en om mijn creativiteit te voeden, heb ik wat tijd nodig voor mezelf, de persoon achter de artiest om na te denken over alles wat er gebeurd is." De conclusie: na zijn optreden op 18 oktober in Amsterdam stopt hij er even mee. Deze zomer stond hij onder meer nog op Tomorrowland.

Tenslotte wil hij ook nog al zijn fans bedenken.

Meest gelezen