"Ik had beter moeten nadenken toen ik die foto nam"

"Ik heb het gevoel dat ik nu een grotere celebrity ben dan toen ik echt een celebrity was." Toch was het dit keer niet met volle goesting, want Geoffrey Owens, die in de tv-serie "The Cosby show" de rol van Elvin Tibideaux, de echtgenoot van Sondra Huxtable, speelde, was plots het middelpunt van de aandacht geworden omdat hij aan de kassa van winkelketen Trader Joe’s stond te werken. Een foto van Owens in die hoedanigheid was immers viraal gegaan. Met het verhaal dat het toch jammer was dat een ooit zo bekend acteur nu op die manier zijn kost moet verdienen. Karma Lawrence, die de foto nam en via sociale media verspreidde, heeft daarvan nu immens veel spijt.

De 50-jarige Lawrence op nieuwswebsite NJ Advance Media: "Zoveel haat. Zoveel vuiligheid. De afgelopen dagen zijn verschrikkelijk geweest. Ronduit afschuwelijk."

"Ik weet zelfs niet meer waarom ik die foto in het geniep genomen heb. Omdat iedereen het doet, niet? Waarom wilde ik dat doen? Maar ik heb het gedaan! Ik heb er verder ook niet bij stilgestaan. Het gebeurde impulsief en achteraf gezien had ik er beter wat meer over nagedacht."

"Ik vond het gewoon vreemd dat een acteur uit "The Cosby show" nu in een supermarkt werkte.  Ik had geen enkele slechte bijbedoeling. Zeker niet om hem te doen schamen over het werk dat hij nu doet."

"Ik ben helemaal niet het monster dat mensen nu van me maken. Ik heb mijn accounts op sociale media dan ook stopgezet. Ik slaap nog nauwelijks door de hele commotie. En dan moet je weten dat ik als kind een grote fan was van "The Cosby show" en dat ik Owens in de rol van Elvin geschift en plezant vond."

"Eigenlijk had ik hem willen aanspreken toen ik de foto nam. Maar ik deed het niet omdat ik dacht dat hij zich zou schamen. Maar nu heb ik iets gedaan wat echt beschamend was. Ik had mijn eerste gevoel moeten uitvoeren. Ja, dat had ik moeten doen. Ik zou me dan ook bij hem willen verontschuldigen. En mocht ik het ongedaan kunnen maken, dan zou ik dat doen."

Meest gelezen