Videospeler inladen...

De Block lanceert campagne om te waarschuwen voor alcohol tijdens de zwangerschap: "Effecten bij foetus gekend"

Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zouden zwangere vrouwen best helemaal géén alcohol meer drinken. Dat schrijft De Standaard. De Block start met een campagne om zwangere vrouwen en zorgverstrekkers te waarschuwen dat alcohol slecht is voor de baby, want dat is nodig, zegt de minister.

Minister De Block, zelf ook arts, is duidelijk: alcohol drinken tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding is schadelijk voor de baby. Eind deze maand volgt een campagne om (toekomstige) moeders te waarschuwen en medisch personeel en ziekenhuizen aan te moedigen om erover te praten met hun patiënten.

Er wordt toch nog gedacht dat alcohol onschadelijk is, terwijl de effecten op de foetus gekend zijn

Zorgverleners krijgen onder meer een digitale gids over de verhoogde risico's op aangeboren afwijkingen, groeiachterstand en het foetaal alcohol syndroom (dat mentale achterstand, misvormingen en gedragsproblemen kan veroorzaken) bij een dagelijks aanzienlijk alocoholgebruik.

Volgens de minister is een campagne nodig. "Het is zo dat er toch nog wordt gedacht dat alcohol onschadelijk is, terwijl de effecten op de foetus gekend zijn."

Bekijk de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen