BELGA/GYSENS

Vakbonden en directie  DHL Aviation bereiken volgens ACV een "verdedigbaar akkoord"

De vakbonden en de directie van DHL hebben zonet een akkoord bereikt voor de arbeiders. Dat werd aan onze redactie bevestigd door ACV onderhandelaar Bjorn Vanden Eynde. 

“De directie was zeer constructief”, zegt Bjorn Vanden Eynde van ACV. Concreet is er een akkoord over de volgende maatregelen. “Er komen maatregelen tegen het pestgedrag en intimidatie”, vertelt Vanden Eynde. De directe zal een externe psychologen inschakelen als aanspreekpunt voor de werknemers. “Bovendien komt er een risicoanalyse voor alle werkplekken en zullen de leidinggevenden beter gecoacht worden”. 

 

De directie was zeer constructief

Bjorn Vanden Eynde, ACV

De directie pakt de hoge werkdruk aan door de werknemers ook beter op te leiden via een peter-en meterschapsprogramma. “We hopen dat het verloop hiermee daalt”, aldus Vanden Eynde. Voorts krijgen de werknemers een bonus, die weliswaar elk jaar opnieuw onderhandelt moet worden. De vergoeding voor het wassen van de kleren stijgt, net als de kilometervergoeding. “We zijn tevreden, dit is een verdedigbaar akkoord”, besluit de ACV afgevaardigde. Vanavond wordt het akkoord voorgelegd tijdens een personeelsvergadering. "We bevestigen het akkoord, maar we horen hier en daar wat tegenstemmen", zegt ACLVB onderhandelaar Fouad Bougrine. Dinsdag volgen er opnieuw onderhandelingen, maar dan voor de bedienden.

Meest gelezen